حقوق بانوان در کشور سوئد

حقوق بانوان در کشور سوئد

حقوق زنان و برابری جنسیتی

   برابری جنسیتی به این معنی است که زنان و مردان باید از فرصت‌ها، حق و حقوق، امکانات و وظایف یکسان و قدرت برابر برخوردار باشند و در مسئولیت کارهای خانه و فرزندان مشارکت داشته باشند. کشور سوئد در مقایسه با سایر کشورهای مدرن در زمینه برابری جنسیتی پیشرفت‌های بسیار چشم‌گیری داشته است.

   حقوق بشر تثبیت کرده که زنان و مردان باید دارای حق و حقوق مشابه باشد. با این وجود معمولا حق و حقوق زنان در جامعه پایمال می‌شود. به همین دلیل سازمان ملل کنوانسیونی مطرح کرده که در آن حق و حقوق زنان به رسمیت شناخته می‌شود و جلوی هر گونه تبیعض علیه زنان را می‌گیرد که کنوانسیون زنان نام دارد. تقریباً تمام کشورهای عضو سازمان ملل این کنوانسیون زنان را امضا کرده‌اند. مفهومش این است که همه کشورها موظفند که هر کاری نیاز است انجام دهند تا تبعیض علیه دختران و زنان خاتمه یابد. سوئد نیز کنوانسیون زنان را در سال ١٩٨٠ امضا کرد.

   هدف این کنوانسیون این است که کشورها برای دستیابی به تساوی زن و مرد تلاش کنند. اهداف مشترکی وجود دارند از جمله حق رفتن به مدرسه و تحصیلات بالاتر برای دختران و زنان و امکان داشتن کار حرفه‌ای برای آن ها، تصمیم گیری برای زندگی شخصی خود و ازدواج بر اساس خواسته شخصی آن‌ها؛ همچنین قانون جلوگیری از مورد خشونت شوهر و خویشاوندان قرار گرفتن زنان و دختران از مهم‌ترین قوانین می‌باشد.

سیاست‌های سوئد درباره برابری زنان و مردان

۱.توضیع یکسان قدرت و نفوذ

   تقسیم قدرت بین مردان و زنان در بخش‌های مختلف جامعه به طور متعادل مسئله حائز اهمیتی در کشور سوئد است. دارا بودن موقعیت‌های خوب در دانشکده‌ها و دانشگاه‌ها به صورت مساوی از دیگر سیاست‌های اتخاذ شده می‌باشد همچنین در تعداد زیادی از پست‌های سازمانی به زنان و مردان به تعداد مساوی مشغول به کار هستند.

۲. برابری مالی

   بازار کار برای زنان و مردان متفاوت است. تعداد بیشتری از زنان به عنوان مثال در خدمات درمانی، مراقبت‌های اجتماعی و مدرسه کار می‌کردند در حالیکه مردان در زمینه مشاغل صنعتی و فنی مشغول بودند و اغلب در مشاغلی که در آن‌ها مردان بیشتری کار می‌کردند در مقایسه با مشاغلی که در آن‌ها زنان بیشتری کار میکنند، حقوق بالاتر داشتند ولیکن به مرور زمان با تصمیمات و سیاست‌های برگزیده شده توسط دولت و ورود بانوان به مشاغل صنعتی و فنی این تفاوت میان دستمزد آن‌ها کنار گذاشته شده است و اشخاص فارغ از جنسیت و تنها بر مبنای دانش و تخصص خود می‌توانند از حقوق خوب بهره‌مند شوند.

۳.برابری آموزشی

   همانطور که می‌دانید انتخاب رشته تاثیر زیادی و بازار کار متفاوتی برای اشخاص رقم می زند. در این حوزه نیز برابری بین تعداد دختران و پسران به وجود آمده است تا بتوانند فارق از جنسیت به سمت هر رشته‌ای که تمایل دارند بروند.

4.تندرستی یکسان

   دریافت خدمات درمانی یکسان بین مردان و زنان اهمیت بالایی دارد. تشخیص و شناسایی بیماری‌های روحی روانی و جلوگیری از خودکشی، جلوگیری از اعتیاد به مواد مخدر و الکل به صورت متداوم انجام می‌شود و تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد.

۵.خاتمه یافتن خشونت مردان علیه زنان

   بخش بزرگی از خشونت‌های انجام شده علیه دختران و زنان در محیط خانه و خانواده صورت می‌گیرد و همچنین تعداد بیشتری از زنان نسبت به مردان مورد تعرض جنسی قرار می‌گیرند. در این رابطه سوئد قانون توافق طرفین را تصویب کرده است. مفهوم این قانون این است که هر کسی که می‌خواهد با یک نفر رابطه جنسی داشته باشد همیشه باید اطمینان حاصل کند که طرف مقابل هم می‌خواهد این رابطه را داشته باشد یا نه. این قانون باید از تعرضات جنسی جلوگیری کند.

   تجاوز یکی از مهم‌ترین جرائمی است که علاوه بر اینکه عواطف و احساسات اشخاص را جریحه‌دار می‌کند، نظم عمومی را هم به خطر می‌اندازد. بر اساس قانون در سوئد اگر زنی مورد تجاوز همسر خود قرار گیرد می‌تواند شکایت خود را از طریق مراجع قانونی پیگیری کند. در نظر داشته باشید در صورتی که شخص شاکی اقدام به پس گرفتن شکایت کند شکایت آزار و اذیت همچنان از طریق دولت پیگیری خواهد شد.

   اگر در سوئد شخصی قربانی خشونت شده باشد می‌تواند با شماره ۱۱۴۱۴ تماس بگیرد و به پلیس گزارش دهد. در موارد اضطراری نیز شماره تماس ۱۱۲ در اختیار شهروندان سوئد قرار داده شده است. اگر شخصی قربانی تهدید و خشونت است می‌تواند با خط تلفنی آسایش زنان ٠٥٠٥٠٥٠-٠٢٠ در ارتباط باشد. خط تلفنی آسایش زنان همیشه باز است. زنگ زدن به این خط تلفنی هزینه‌ای به دنبال ندارد.

 

نام موسسه: باتاب همیار ویرا
شماره ثبت: 48430 شناسه ملی: 14008707918
شماره تماس: 22299402-021
پیج اینستاگرام: mohajerat_batab_hamyar
آدرس: تهران، نیاوران، خیابان پورابتهاج، نبش خیابان خداوردی، ساختمان لیدو، طبقه 4، واحد 402